De beeldenaar

Plaats hier berichten over tijdschriften met betrekking tot munten, bankbiljetten, metaaldetectie, etc.. Wil je een tijdschrift aanraden of juist afraden, dat kan hier.
Gebruikersavatar
koenmunten Indonesia
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 3228
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:23

De beeldenaar

Bericht door koenmunten »

Recent heb ik "De Beeldenaar" ontdekt, een tijdschrift met artikelen over munten en penningen. De artikelen zijn vaak uitgebreider en diepgaander dan in de muntkoerier.
Zelf heb ik al een aantal leuke dingen ontdekt via dit tijdschrift o.a. over boordgeld en munten van Nederlands Indie en Indonesie.

Op de site http://www.debeeldenaar.nl/ kun je een proefnummer aanvragen. Onderstaande info ook van die site:

De Beeldenaar is een tweemaandelijks tijdschrift op het gebied van numismatiek en penningkunst. Het tijdschrift is een gemeenschappelijke uitgave van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde en de Vereniging voor Penningkunst. Leden van deze verenigingen ontvangen De Beeldenaar als onderdeel van hun lidmaatschap. Daarnaast kunnen penningen- en muntverzamelaars een los abonnement op het tijdschrift nemen.

Het tijdschrift verschijnt tweemaandelijks in de eerste week van de oneven maanden.

Voor leden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde en de Vereniging voor Penningkunst is het abonnement bij het lidmaatschap inbegrepen. Zij geven mutaties door aan hun vereniging.

Abonnementen lopen per jaargang en kosten voor Nederland: € 25,00; België en Luxemburg: € 27,50

Terug naar “Tijdschriften over munten en bankbiljetten”