Nieuwe briefjes van 100 dollar

Moderator: Willem

Forumregels
Kijk eerst even goed of je, je bericht in de juiste rubriek plaatst!
Gebruikersavatar
SnakeDoc Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 322
Lid geworden op: 23 jan 2013, 23:37
Locatie: Urk

Nieuwe briefjes van 100 dollar

Bericht door SnakeDoc »

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2151 ... lar__.html

WASHINGTON -

In de Verenigde Staten worden vanaf oktober nieuw ontworpen briefjes van 100 dollar in omloop gebracht. Dat maakte de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, woensdag bekend.

De nieuwe briefjes dragen nog steeds het portret van staatsman Benjamin Franklin, maar bevatten speciale snufjes om fraude tegen te gaan. Zo is er in het biljet een blauw, driedimensionaal lint verwerkt. Het getal 100 beweegt en verandert als de kijkhoek wordt aangepast.

De nieuwe biljetten zijn al sinds 2003 in ontwikkeling en iets duurder in productie. Eigenlijk zouden ze in februari 2011 al in omloop worden gebracht, maar de introductie werd uitgesteld na een „onverwachte vertraging”, aldus de centrale bank.

Het biljet van 100 dollar is de meest vervalste dollarcoupure buiten de Verenigde Staten, aldus Amerikaanse media. Zij melden dat er vooral uit Noord-Korea een stroom aan valse honderdjes komt, die van extreem hoge kwaliteit zijn. Deze zogenoemde 'SuperNotes' zijn naar verluidt alleen maar te herkennen door de meest geavanceerde apparatuur of muntexperts.

De miljarden aan oude biljetten van 100 dollar die in omloop zijn, blijven overigens een wettelijk betaalmiddel. De Federal Reserve zal ze wel via de normale geldomloop innemen en vernietigen.
Geïnteresseerd in bankbiljetten Nederland van voor de Euro, Nederlands kampgeld en Noodgeld WWII.

Terug naar “Noord Amerika”