pfennig 1888

Plaats hier berichten over zogenaamde knutselmunten. Soms worden munten bewerkt om er een sieraad van te maken of om iets te duidelijk te maken. Vooral in oorlogstijd was/is dit een favoriete bezigheid.
grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

pfennig 1888

Bericht door grivnagozer » 12 okt 2009, 13:51

Eén van de zovelen
Afbeelding
Maar let altijd op de zijkanten, want soms zitten er gecodeerde teksten in, met oog op spionage, deze gedateerd op 6 februari 1888.
Afbeelding

Op 9 maart 1888 overlijdt Keizer Wilhelm I, en deze wordt opgevolgd door Frederik III, welke slechts 3 maanden op de troon zit, en na diens dood wordt op 15 juni 1888 Wilhelm II geïnstalleerd. In diezelfde tijd zat Bismarck al Wilhelm I dwars als kanselier...

Duitse spionagepfennige zijn schroefcapsules wanneer ze van 5 pfennig zijn, en dekseltjesdozen bij de 1 en 2 pfennige. Probeer bij ieder pfennig tot 1900 altijd of je de zijkant met je nagel kan openwrikken.

Belangrijk te weten is dat 1864 de Denen, 1866 de Oostenrijkers en 1870 de Fransen worden verslagen; de oorlogen gaan van Bismarck uit, en de pacifistische Wilhelm I is niet in staat tegen de Machiavellistische kanselier op te treden. Friedrich overlijdt aan longkanker en was gematigder als Wilhelm I, maar zijn korte regeerperiode mocht niets uitmaken. Wilhelm II daarentegen viel onder de "voogdij"van Bismarck, en zodoende kon de Eerste Wereldoorlog uitbreken. Einde Keizerrijk 1918, opgang en ondergang Weimarrepubliek. Bismarck bleef zitten waar hij zat. Maar Bismarck kan dood: een pilsdrinkende schilder in een bierhal in München wordt de nieuwe protégé van de IJzeren Kanselier: Adolf Hitler, na Bismarcks overlijden Reichskanselier genoemd..

Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6586
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Bericht door Munthunter » 22 okt 2009, 12:51

Dit heb ik dus nog nooit gezien of zelfs van gehoord.

Erg leuk, zijn er veel van gemaakt?
Weet je ook te vertellen welke tekst er in staat Eric?

Gr. Jeroen
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!

grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

Bericht door grivnagozer » 22 okt 2009, 13:18

hoeveel spionnen had der Kaiser?

tekst: Wir deutschen fürchten Gott uber sonnst nicht in der Welt 6 februar 1888.

Mijn vermoeden is het dat de spion naar Deutsch Ost Afrika ging, Tanganyka geheten, danwel Togo, en dat dit een residu is van de koloniale fratsen tussen het Keizerrijk en de Britten als wel de Fransen. Rond 1888 kreeg de vorst van Marokko een innige vriendschappelijke relatie met de Duitse Consul in Marokko, met het oog om de bemoeizuchtige Spanjaarden en Fransen uit zijn gebied te verwijderen; hiertoe stelde Frankrijk het beruchte Vreemdelingenlegioen in zodat de Duitsers nooit vaste voet in Afrika zouden krijgen.

De Fransen beschoten vaak Duitse handelsschepen vanaf Marokkaans grondgebied. Friedrich en Wilhelm II maakten de vorst van Marokko wijs dat zij de enige Europese vorsten waren die hem als vriendje zagen i.p.v. overheerst wezen.
In 1908 begraven de Britten en de Fransen de strijdbijl en vormen een bondgenootschap, de Entente; in 1910 komt tsaar Nicholaas II daarbij: Triple Entente.

Pruissen en de Donaumonarchie liggen nu aan 2 zijden bloot om aangevallen te worden, wat al regelmatig gebeurd in de kolonies.
Op voorspraak van Duitsland wordt in 1911 de Conferentie van Algeciras gehouden, welke de souvereiniteit van de Marokkaanse koning moest garanderen. Spanje en de Triple Entente zorgen ervoor dat dit nooit geschieden zal. De Duitse ambassade wordt door Franse en Engelse eenheden ingenomen, de koning vlucht naar het Kabylenvolk in het Rifgebergte, en de Engelsen testen hun eerste tank uit aan de voet van deze bergen. Doordat de assen in het woestijnzand wegzakken, verzint men er 3 jaar over om er rupsbanden onder te zetten; dit is de eerste tank zoals wij hem kennen welke bij Verdun in 1915 wordt ingezet.

Duitsland en Oostenrijk verenigen zich met het Ottomaanse keizerrijk tegen de Triple Entente onder de naam Continentalen. Nu is het wachten op Gavriel Princip, de Bosnische Serviër die Rudolf van Oostenrijk overhoop schiet in Sarajewo, wat de uitbraak is van de Eerste Wereldoorlog in Europa, die koloniaal al in 1910 was begonnen, en welke na 1918 nog tot en met 1925 in Afrika heeft geduurd..

De benzine en dieselpomp.

Ik ben een pomphouder en iedereen mag tanken.
Alleen jij niet, omdat je Duitser of Oostenrijker bent.
Als pomphouder heb ik een gebiedje in Afrika, Azië en de Pacific.
De inheemse vorst zet ik met militairen onder druk, want ik ben Brits, Frans of Russisch.
Jij krijgt geen benzine om van A naar B te komen bij onze pomp.

Waar ga je tanken?

In Afrika bij Portugal, In centraal Afrika bij de Belgen, In de Pacific bij Japan en Nederland.

Nederlandsch Indië verkocht de helft van zijn olie op Sumatera aan de Duitsers; bij de Antillen voor 75 %. De Duitsers tankten incidenteel bij Parel Haven nabij Hawaii, maar moesten een meerpijs betalen aan de USA. Handel is Handel.

Elke liter olie van Turkse (ottomaanse) bodem die verkocht werd aan Groot Britannië en Frankrijk werd niet afgerekend. De Duitsers hadden geld om te betalen, maar de Ottomaanse vorst mocht niet verkopen aan de Duitsers. Zodoende werd het hofleven om zeep geholpen en daarmee het Keizerrijk; Fransen bepaalden dat zij olie in o.a. Syria en libanon konden putten, de Engelsen haalden het o.a. van Arabië en Irak, en de Tsaar van Rusland had bij Bakoe nog wat olie in de grond zitten, en men mocht een pijpleidinkje leiden over zijn grondgebied. De Ottomaan had niets meer te vertellen over zijn eigen keizerrijk. Kolonialisme.

Nu waren er van die domme islamieten, die zelf geld en goederen willen hebben, en dus zelf willen gaan verkopen aan mensen met geld die betalen. Dom, he?

Hebben ze een term voor bedacht: Taliban.
De Taliban gingen ondergronds vanuit Noord-Pakistan en Afghanistan voor de Continentalen olie smokkelen, en verdienden nog wat bij met papaverbloemetjes (opium) en Romeins- Grieks antiek. 75 % van het Pergamonmuseum met zijn Byzantijnse collectie in Berlijn is over de bergen gedragen op de ruggen van ezeltjes met Talibannetjes er naast.

Taliban kreeg geweertjes om mee te schieten van de Duitsers, en deze geweertjes konden goed knallen tegen Britse en Franse mitrailleurs, vooral in de bergen. Daar verzonnen ze weer een leuke term voor: Jihad.
Ontdoe je van uitzuigers, vooral die Christenen. Alleen de Taliban kreeg de smaak goed te pakken, en bleef schieten na de Eerste Wereldoorlog; naast de Engelsen en Fransen, schoten ze ook op Amerikanen en Russen, alsmede de Turken van Ataturk. Ze knalden letterlijk op alles wat hun maar wilde overheersen.
En dat mag nog steeds niet. De Nederlanders hebben daar een term voor bedacht: WEDEROPBOUWMISSIE. Kamp Holland wordt beschoten door de Taliban in 2009. Identiek kolonialisme uitgevoerd door Nederlandse strijdkrachten in opdracht van projectontwikkelaars. Waar blijven de Duitsers van Merkel? Die komen niet, zij hebben nog steeds een vriendschappelijke band met hun voormalige bondgenoten, dat is immers heilig.

Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6586
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Bericht door Munthunter » 22 okt 2009, 14:19

Leuke aanvulling Eric!

Tsja de Duitsers waren en zijn 'rare jongens'...

Erg leuk om te lezen dat ze zichzelf zo in het nauw drijven met hun 'goede' contacten uit het verleden.

Gr. Jeroen
Laatst gewijzigd door Munthunter op 23 mar 2010, 15:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!

grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

Bericht door grivnagozer » 23 okt 2009, 00:32

een munt plaatsen in een tijdsbeeld maakt de zaak ook leuker voor iemand die niets met de materie heeft.

Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6586
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Bericht door Munthunter » 23 okt 2009, 13:37

grivnagozer schreef:een munt plaatsen in een tijdsbeeld maakt de zaak ook leuker voor iemand die niets met de materie heeft.
Zeer zeker! Daarbij maakt het verhaal de munt een stuk interessanter dan een munt in een munthouder. Ik zie overigens dat jij je munthouders vol schrijft met extra wetenswaardigheden over de munt (met name bij de Romeinse munten heb ik je dit zien doen) Erg leuk en nuttig!

Zijn er veel van dit soort 'holle' muntjes?

Gr. Jeroen
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!

Gebruikersavatar
voskeman
Superlid
Superlid
Berichten: 1326
Lid geworden op: 11 okt 2009, 23:02
Locatie: Putten

Bericht door voskeman » 23 okt 2009, 15:08

Ja zou ik best ook willen weten, of het met regelmaat gebeurd
dat ze tussen de muntjes zitten..

Ja is wel heel leuk om te weten over deze muntjes.

Gebruikersavatar
jeffelz Nederland
Senior lid
Senior lid
Berichten: 898
Lid geworden op: 20 okt 2009, 20:08

Bericht door jeffelz » 29 okt 2009, 08:06

Goh dat heb ik nooit eerder geweten dat men dat soort dingen deed, toch wel zeker mooie en leuke informatie.. :D

grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

Bericht door grivnagozer » 19 nov 2009, 18:58

munten die niet bestaan en later komen opduiken, daarvan worden geen slagaantallen bekend gemaakt.

In 1987 tot en met 1991 werden door de Britse geheime dienst de Engelse Ponden met de boom erop in het diepste geheim van een schroefcapsule voorzien. Iedere buitenlandse Britse spion op lokatie kon door de schroefcapsule te openen een microfiche of film bevestigen aan de ene zijde met de boom, terwijl de kop van Elizabeth als houder fungeerde.
Deze schroefcapsules bestaan niet. Staan niet in Krause. Bij de Royal Mint schudden ze het hoofd als je er naar vraagt. Nooit vervaardigd natuurlijk.

Binnenkort zal ik deze schroefcapsule alhier plaatsen, waarbij de boomzijde ontbreekt, daar de spionagedienst deze direct vernietigde nadat de micro-electronica was verwijderd. De capsule ging retour Royal Mint, welke deze in de smelt gooiden om er reguliere ponden van te slaan.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

en voor de goede orde: the Royal Mint is ervan overtuigd dat deze munten niet hebben bestaan. Ook het Ministerie van Binnenlandse zaken waaronder de MI6 valt is nooit op de hoogte gesteld van micro-electronica transporten in reguliere Pounds.

We hebben dus hier een munt die nooit heeft bestaan :lol: , geinig he?
Laatst gewijzigd door grivnagozer op 20 nov 2009, 19:02, 1 keer totaal gewijzigd.

grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

Bericht door grivnagozer » 20 nov 2009, 18:57

De tegenreactie kon niet uitblijven na zoveel machtsvertoon.

Hier hebben we een OostblokPound om de economie te torpederen:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En omdat het in de Stasi en KGB kringen snel werken was, nam men twee willekeurige pounds en sloeg daarmee hun eigen muntje: gevolg:

de ene beeldenaar hoort bij het jaartal 1989; en de andere beeldenaar hoort thuis in het jaar 1987.

Numismatisch de koude oorlog in.. het nut om de Britse economie te torpederen met eigengeslagen pounds is evident: er zat op een gegeven moment 1 Oostblok-spion op 10 Britten gestationneerd op het eilandje.

Terug naar “Knutselmunten en muntsieraden”