Zilverschat gevonden!

Kom je ergens een leuk verhaal of opmerkelijk bericht tegen over munten of bankbiljetten? Plaats hier de link naar het bericht, een scan of afbeelding. Denk aan berichten in de krant, op TV, of op het internet.
Gebruikersavatar
Lotus07
Superlid
Superlid
Berichten: 1083
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:49
Locatie: In het hoekje van onze centraalste provincie! ;)

Zilverschat gevonden!

Bericht door Lotus07 » 28 mar 2012, 18:35

Enorme zilverschat gevonden

23 maart 2012

Uit het nieuws:

Archeologen hebben in Groot-Brittannië een enorme zilverschat gevonden. In de stad Bath werden 30.000 zilveren munten gevonden.

Het is een van de grootste zilverschatten die ooit in het land zijn gevonden. De vondst werd al in 2008 gedaan, maar tot nu toe was de omvang ervan niet bekendgemaakt.

De Romeinse munten werden ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden voor een nieuw hotel in het stadscentrum. Bath werd in de 1ste eeuw na Christus gesticht door de Romeinen, die er - zoals de naam al aangeeft - een kuuroord vestigden.

Moeizaam onderzoek
De munten dateren uit het jaar 270 na Christus. Ze zijn in de loop der eeuwen samengesmolten tot een groot blok. Daardoor is identificatie en onderzoek van de munten een moeizaam karwei.

De schat is overgebracht naar het British Museum in Londen. Een plaatselijk museum in Bath hoopt 180.000 euro bijeen te krijgen om de schat te kopen en tentoon te stellen.

Bron: nos.nl
Verzamelt: wereldmunten en -bankbiljetten; is vooral op zoek naar DDR, Oostblok en NL munten/biljetten!

Terug naar “Munten en bankbiljetten in het nieuws”