HAKKIE TAKKIE DOOWAH IN RWANDA: KOFFIE VERKEERD?

Plaats hier alle informatie, weetjes, nieuwtjes, vragen, etc. over de wereldmunten.

Moderator: koenmunten

grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

HAKKIE TAKKIE DOOWAH IN RWANDA: KOFFIE VERKEERD?

Bericht door grivnagozer » 31 jul 2009, 03:39

2009 IS HET JAAR DAT RWANDA officeel stil staat met herdenkingen aan de genocide.

In april 2004 valt een vliegtuig naar beneden in de jungle van donker Afrika. nu gebeurt dat wel vaker, want het onderhoud is maar zozo, alleen er zitten nu eens twee belangrijke Vip's aan boord te weten de president van het koninkrijk Burundi en van de democratische republiek Rwandaise (rwanda dus). Extremistische Islamitische Hutu-stammen uit Burundi vallen Rwanda binnen en vermoordden daar de aanwezige ChristelijkeTutsi-stammen, alsmede gematigde Hutu die ze als collaborateurs zien. In 80 dagen worden er tussen de 800.000 en 1 miljoen Rwandezen met machete in elkaar gehakt. Docenten vermoordden kindertjes, en de Katholieke kerkpriestertjes van de Missie houden angstvallig de deurtjes van Gods woning dicht, zodat de Christelijke Tutsi's nergens meer naar toe kunnen. Jezus redt, alleen niet in Rwanda. Uiteindelijk wordt het een burgeroorlog tussen buurman en buurman, en als je niet mee moordde, dan werd jezelf met machete bewerkt. Uiteindelijk verslaan Tutsi-rebellen de extremistische Hutu-regering en keert de rust voorlopig weder.

Voor de slachting rouleerden er munten met koffieplanten in verschillende stadia van groei enerzijds en vlaggen anderszijds door het gezellige land.
KOFFIE, KOFFIETIJD op de 1, 5, 10, 20 EN 50 FRANCS tussen 1977 en 1985.

Na de volkerenmoord komen nieuwe muntjes in omloop waarbij maiskolven, bananen, sorghum en andere planten worden afgebeeld, want doordat de recente geschiedenis geen zuivere Koffie was, mede gezien het feit dat de voorzzitter van de Verenigde Naties Kofi Annan (Koffie Annan, dus) er ook geen moer aan deed om de situatie te verbeteren met blauwhelmen, hebben ze de planten maar verwijderd.

De Amafaranga, met FRW aangeduidt, heeft een bimetalen 100 francs, en 1, 5, 10, 20 en 50 francs in enkele metalen met het jaartal 2003.

De muntjes zijn vrij moeilijk te krijgen doch hebben geen grote geldwaarde.

grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

Re: HAKKIE TAKKIE DOOWAH IN RWANDA: KOFFIE VERKEERD?

Bericht door grivnagozer » 04 aug 2013, 18:00

imagesCAS03JU5.jpg
naamloos (3).png
naamloos (5).png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Terug naar “Wereldmunten”